Ден на отворените врати организира Окръжният съд в Добрич

На 24 април Окръжният съд в Добрич ще проведе инициативата „Ден на отворените врати“.

Ден на отворените врати организира Окръжният съд в Добрич

От 11.00 часа на посещение в съда ще бъдат четвъртокласници от СУ„П.Р.Славейков“, които ще получат възможност да разгледат съдебната палата и да придобият основна знания за работата на институцията. Специално за малките посетители служители от Областно звено „Съдебна охрана“ ще демонстрират техники за конвоиране на задържани лица.От 14.00 часа в осма съдебна зала ще бъде представен симулиран процес, подготвен от гимназисти със съдействието на председателя на Окръжния съд и ръководител на Гражданското отделение Галатея Ханджиева. Младежите ще пресъздадат гражданско дело, образувано по иск за обезщетение на вреди, причинени от нанесена средна телесна повреда. В ролите на съдия, адвокати, свидетели и вещо лице ще влязат възпитаници на ПГВМ „Проф. д-р Георги Павлов“ и ПГТС „М. В. Ломоносов“.

Ученици от двете учебни заведения бяха включени в образователната програма “Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. В Деня на отворените врати те ще получат удостоверения за успешно преминатия курс на обучение.

Окръжният съд кани жителите на Добрич, които проявяват интерес към планираните събития, да посетят институцията на 24 април