Наградиха победителите в конкурса за рисунка, обявен от съда в Генерал Тошево

Съдът в Генерал Тошево отбеляза с изложба Деня на Българската конституция и професионален празник на юристите.

Наградиха победителите в конкурса за рисунка, обявен от съда в Генерал Тошево

В сградата на съдебната институция беше открита експозиция с детски рисунки под наслов „Съдът през погледа на децата“. В изложбата са включени над 70 творби, представени в конкурс за рисунка, обявен в рамките на организираната от съда образователна кампания „Децата и съдът“.


На официална церемония бяха обявени имената на отличените автори. Това са Мерлин, Виктория и Айджан от ОУ„Христо Ботев“ - село Кардам; Айлин, Галина и Асен от ОУ„Йордан Йовков“ - село Красен; Румяна, Елис и Стефан от ОУ„Васил Левски“ - село Преселенци; Аслъ, Катерина и Ивелина от ОУ„Христо Смирненски“ - Генерал Тошево; Станимира, Пламен и Дарина от СУ„Никола Й. Вапцаров“ - Генерал Тошево.

Награда и грамота за най-добра рисунка спечели Ипек Р. - ученичка от V клас от ОУ „Васил Левски“ - село Преселенци. Специално отличие беше връчено на Крег Е. - ученик от III клас на ОУ „Христо Ботев“ – село Кардам. Талантливите художници получиха наградите си от председателя на Районния съд Росен Стоянов.

Гости на церемонията бяха представители на община Генерал Тошево, Регионалното управление на образованието, директори и преподаватели от училищата, партньори на съда в образователна инициатива.

Районен съд - Генерал Тошево за първи път организира образователна кампания в такъв мащаб, обхванала над 300 деца, от 6 училища, в 5 населени места в общината.

Системният администратор инж. Димо Водкаджиев, който беше лектор в кампанията, сподели: "Във всяко от посетените училища видях будни и умни деца, които по свой детски начин попиваха лекционния материал и съдейки по понякога нетипично сериозните за възрастта им въпроси, мога да твърдя, че те осмисляха и разбираха нещата за които си говорим...Видях, как една непозната за децата тема, когато е поднесена по интересен за тях начин, може да грабне вниманието им..."

Гостите на церемонията поздравиха екипа на съдебната институция за успешно проведената кампания и изразиха надежда, че в бъдеще ще бъдат реализирани още подобни инициативи