Малките хотелчета у нас без All Inclusive

Малките хотели с ниска категория по всяка вероятност ще бъдат лишени от правото да предлагат системата ол инклузив, защото нямат възможност да подготвят достатъчно богато меню за гостите си, така както е по цял свят. Това съобщи за в. „Монитор” изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните Йордан Войнов.

Малките хотелчета у нас без All Inclusive
Системата, която е приоритет на петзвездните хотели, през последните години се опорочи доста у нас и дори съвсем невзрачни места за отдих се опитват да нахранят гостите си в рамките на бюджет от три до пет лева.

В момента Министерството на икономиката, енергетиката и туризма категоризира хотелската база, ние нямаме намерение да правим такава оценка, каза д-р Войнов. Срокът на тези категории е 5 години. Идеята е да се отсеят хотелите, които могат да предлагат услугата според възможностите за хранене. Кухнята на тези заведения трябва да има възможност да подготвя богат асортимент от вкусотии, които е прието да се предлагат при ол инклузива, разкри шефът на хранителната агенция. Сега се оказва, че хотелите с една и две звезди предлагат това, което се прави в хотелите от най-висока категория. Там цената на ол инклузива е от три до пет лева и всеки може да си направи заключение за какво хранене става дума.