100 години футбол в Добрич представя фотоизложба

Фотодокументална изложба, посветена на 100 години футбол в Добрич, ще бъде експонирана в регионална библиотека „Дора Габе”.

100 години футбол в Добрич представя фотоизложба

Експозицията е организирана от Община град Добрич, библиотеката и Илия Кишишев – журналист, заслужил деятел на физическата култура и спорта и заслужил краевед, носител на сребърна значка на БФС за принос към българския футбол.


Изложбата дава исторически сведения за развитието на спортната дейност в Добрич през годините и в частност на футбола от основаването на първия футболен клуб в града през 1919 година. Тя съдържа архивни снимки и документи и представя любопитни данни и факти, събирани и съхранявани във времето от спортисти, Илия Кишишев, Регионален исторически музей, Държавен архив - Добрич, радио „Добруджа”, вестник "Добруджанска трибуна", граждани.

На вниманието на любителите на спорта са изложени множество автентични фотоси, както и ценни реликви с историческа стойност – флагче, плакети, футболна топка, спортни обувки на Николай Конанов – емблематична фигура в добруджанския футбол с над 500 участия с фланелката на „Добруджа” и единствен майстор на спорта от Добрич.

Изложбата ще бъде открита във фоайето на библиотеката на 4 април в 13 часа и ще остане на вниманието на гражданите на Добрич до 17 април.