Магията на театъра завладя малки творци в "Двореца" в Балчик

Двореца в Балчик отбелязва Международния ден на театъра с куклено-театрална творческа работилница

Магията на театъра завладя малки творци в "Двореца" в Балчик
Международния ден на театъра се чества от 1962 г. с решение на Деветия конгрес на Международния театрален институт към Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО) през 1961 г.

Ежегодно на 27 март се организират разнообразни театрални инициативи за отбелязване на събитието. Организирането на безплатни театрално – куклени представления за деца е дългогодишна инициатива на ДКИ КЦ “Двореца” – Балчик, с която културния институт се стреми да предостави възможност на детските градини и училища в община Балчик да станат част от театралното изкуство.


През 2019г. това събитие, част от разнообразната художествено-творческа програма на Двореца, променя своя характер. Магията на театъра може да се усети не само с театрален спектакъл, а и чрез незабравимото усещане, че си направил кукла сам.

На помощ на малките любители на театъра от 4 клас на ОУ “Кирил и Методий" – Балчик се притекoха актьорите от Държавен куклен театър - Варна. Творчество и усмивки завладяха образователната "Вълшебна работилница за кукли".