Изграждат храм в село Тюленово

Символична първа копка за полагане основите на храм „Св.вмчк Георги“ е направена в с. Тюленово, съобщават от Община Шабла.

Изграждат храм в село Тюленово

Церемонията са водили протойерей Йордан Найденов, секретар на Варненската и Великопреславска митрополия, в съслужение с отец Павел Максимов от храм „Св.вмчк Харалампий“ – Шабла, председател на църковното настоятелство при храм „Св.вмчк Георги“ село Тюленово и отец Василий от Каварна.



Настоятелите и всички дарители са положили подписи върху документ, сложен и запечатан в кутия, а след това заровен в основите на храма.


На Димитрин Русев от гр. Добрич е идеята за изграждане на храма в Тюленово, който е и основният дарител. През 2016 година той писмено е депозирал до кметския наместник на селото своето желание да строи църква. От Община Шабла отбелязват, че това е първият храм в крайморското село.

През 2009 година от сдружение „Обединени за Шабла“ са подарили на кметството икона на Св. Георги. През 2017 год. първи своята лепта е дарил Емил Тодоров, председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Дарителска сметка за набиране на средства за храм „Св.вмчк Георги“

Храм “Свети Георги Победоносец“
с. Тюленово
Разплащателна сметка-02-24564008
IBAN- BG74STSA93000024564008