„Добруджа 07“ наложи волята си след тайбрек

Добричлии бяха на два пъти догонващи, но обърнаха „Монтана“ и поведоха в серията

„Добруджа 07“ наложи волята си след тайбрек

Волейболистите на „Добруджа 07“ започнаха колебливо, но завършиха триумфално първата среща от 1/4-финалните плейофи в първенството на България срещу „Монтана“. Избраниците на треньора Пламен Христов проявиха воля и характер, чрез които достигнаха до победата с 3:2 гейма пред екзалтираните си привърженици в зала „Добротица“. Домакините на два пъти бяха догонващи в резултата, но в крайна сметка достигнаха до успеха след  29:31, 25:21, 19:25, 25:20 и 15:11 точки в отделните части.



Опонентът от Северозападна България влезе по-мобилизирано в мача и след средата на първия гейм взе преднина. Воденият от добричлията Даниел Пеев тим достигна до 23:21 точки в своя полза, но домакините не се предадоха и изравниха. Последваха седем геймбола, като гостите все пак надделяха с 31:29. През втората част ролите се размениха, а в края добричлии успокоиха страстите след 25:21 в своя полза и доведоха нещата до 1:1. Гостите от Монтана, които бяха подкрепяни от няколкочленна агитка, успяха отново да излязат с гърди напред. Те взеха третата част с 25:19, а с това и психологическо предимство. Мобилизацията и мотивацията в добруджанските редици отново се пробуди в четвъртия гейм, в който те диктуваха събитията на игрището, за да се стигне до тайбрек. В него драмата бе пълна, а равновесието се запази до 7:7. Състезателите на „Добруджа 07“ се пребориха за три точки и взеха глътка въздух. Съперникът не вдигна бяло знаме и скъси дистанцията, но със силен финален спринт Велизар Чернокожев и компания заслужено ликуваха с 15:11 и 3:2 гейма.

Следва ответен мач в зала „Младост” в Монтана, насрочен за 23 март /събота/. Тъй като в този етап се играе до две победи от три срещи, то ако се стигне до трети заключителен двубой, той ще се проведе в Добрич на 26 март /вторник/.