Общината започва допитване сред гражданите за визията на пазара

Община Добрич започва масово допитване до гражданите каква трябва да бъде визията на Кооперативния пазар, съобщи зам.-кметът арх. Боян Коларов.

Общината започва допитване сред гражданите за визията на пазара

Той припомни, че в града ни стартира кампания, която трябва да завърши с коренна промяна на облика на пазара.

Анкетата, в която добричлии ще могат да изразят своето мнение, ще бъде публикувана днес на сайта на Общината. Тя  ще бъде разпространена сред гражданите и на хартиен носител от анкетьори на Община Добрич. „Ще направим всичко по силите си, за да достигнем до повече граждани на Добрич”, допълни зам.-кметът.

Арх. Коларов припомни, че идеята е новата визия да обхване не само площадката на пазара, но и всички улици, които водят до него - цялото пространство от Автогарата до пешеходната зона в центъра. Особено внимание ще се обърне на ул. „Отец Паисий”, тъй като тя е много натоварена.

Допитването до гражданите ще продължи около месец. Предвижда се резултатите от него да бъдат обработени до края на април. Въз основа на окончателната концепция, ще бъде обявено задание за архитектурен конкурс. „Нашата цел е на 1 май архитектурният конкурс да стартира, за да може до края на юни да имаме готов идеен архитектурен проект за нов пазар”, каза зам.-кметът Боян Коларов.