Мая Манолова е говорила най-много в парламента

Червената депутатка Мая Манолова е най-приказливият депутат, показва справка. Веднага след нея е Искра Фидосова от ГЕРБ. 12 народни представители не са говорили и една секунда от трибуната на това Народно събрание. Доган е говорил 1 минута и 37 секунди.

Мая Манолова е говорила най-много в парламента
Според справка направена от в. „Труд” Мая Манолова в периода от 14 юли 2007 до 15 юли 2011 г., е говорила 37 часа 53 минути и 41 секунди.

Тя е изприказвала всичко това в 775 изказвания.

Вторият по приказливост депутат е Искра Фидосова от ГЕРБ. Тя е приказвала с два часа по-малко от Фидосова -  35 часа 47 минути и 56 секунди. За сметка на това Фидосова се е изказвала доста повече от Манолова - 1272 пъти. Тя обаче е и шеф на парламентарната правна комисия и в общия брой на изказванията й се включват и докладите по различни законопроекти.

Третото място в класацията на най-приказливите депутати заема председателят на икономическата комисия и съпредседател на "Синята коалиция" Мартин Димитров. Той е говорил 27 часа 20 минути и 39 секунди. Димитров е и най-приказливият партиен лидер.

Другият съпредседател на десните Иван Костов е говорил 14 часа и 41 минути. Председателят на БСП Сергей Станишев е много по-скромен - приказвал е само 11 часа и 30 минути.

Лидерът на Атака също не е стоял безучастен – той има изговорени 7 часа и 28 минути.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган, който е известен с това, че не идва на пленарни заседания в НС все пак е намерил време да се изкаже. Неговият принос в дебатите е в размер на 1 минута и 37 секунди.

12 народни представители не са говорили и една секунда от трибуната на това Народно събрание. Трима от тях защото са се отказали от депутатската банка по една или друга причина.

От „рибите” в парламента седем са от ГЕРБ и двама от ДПС.