Образуваха досъдебно производство във връзка с изграденото в Батово съоръжение за използване на повърхностни води

С постановление на прокурор от Районна прокуратура в Добрич днес е образувано досъдебно производство във връзка с изградено в Батово съоръжение за използване на повърхностни води.

Образуваха досъдебно производство във връзка с изграденото в Батово съоръжение за използване на повърхностни води

Това съобщават от Окръжна прокуратура в прессъобщение до медиите.

Досъдебното производство е за евентуално извършено престъпление по чл. 353 ж от Наказателния кодекс. Разследването по делото е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура в Добрич с постановление на окръжния прокурор.

В прессъобщението се посочва, че на 25 февруари в Окръжна прокуратура е получен сигнал от Териториалната дирекция на ДАНС в Добрич, в който се съдържат данни за това, че в Батово е изградено съоръжение за използване на повърхностни води в нарушение на Закона за водите. Още същия ден сигналът е изпратен по компетентност на Районна прокуратура. Неин прокурор възлага на 26 февруари извършването на проверка по случая на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР. Проверката приключва на 8 март, като събраните материали са  получени в Районна прокуратура днес заедно изготвена справка за резултатите от нея.

Снимка: frognews.bg