20 златни, 9 сребърни и 7 бронзови медала спечелиха златните рибки на Добрич от турнир в Стара Загора

Общо 36 медала – най-много от всички клубове, спечелиха децата от СКПС „Добруджа” от националния плувен турнир „Русалка”.

20 златни, 9 сребърни и 7 бронзови медала спечелиха златните рибки на Добрич от турнир в Стара Загора

Надпреварата се проведе в Стара Загора през почивните дни. Участие взеха 380 деца от 33 клуба в страната.

Добричкият клуб участва със 16 момичета и момчета с треньори Антония Михова и Веселин Нейков. Плувците се състезаваха в три възрастови групи: родени през 2007 година, през 2008 година и през 2009 и 2010 години.

В индивидуалните дисциплини златните рибки на Добрич завоюваха 17 златни, 8 сребърни и 7 бронзови медала. Децата имат и 4 медала – три златни и 1 сребърен, в щафетите. Момичетата спечелиха две първи места – в кроулова и смесена щафета. В кроулова щафета момчетата станаха първи, а в смесена – втори.

В турнира бяха излъчени и двама победители за най-висок брой точки по ФИНА /Международна федерация по плувни спортове/. При момчетата купата грабна Радо Нейков от СКПС „Добруджа”, който е с четири първи места в индивидуалните дисциплини, при момичетата бе отличена състезателка от „Черно море”, Варна.

Антония Михова и Веселин Нейков изказват благодарност на децата за отличното им представяне в турнира и на родителите им – за подкрепата.