По първи петли тръгват хандбалистите за Гоце Делчев

За победа се настройват добруджанци при последното далечно гостуване

По първи петли тръгват хандбалистите за Гоце Делчев

Хандбалистите на „Добруджа” ще изиграят предпоследен двубой от редовния сезон в „А” РХГ, който е на чужд терен. На „жълто-зелените” им предстои далечно пътуване до Гоце Делчев, където в неделя от 14,00 часа се изправят срещу „Пирин” в среща от ХVII кръг. Още преди старта на шампионата задачата, която си бяха поставили добричлии, бе да се класират минимум на второ място, което от своя страна ще даде домакинско предимство в плейофната фаза на първенството.




Избраниците на Георги Андреев в момента са именно на втора позиция, с аванс от 2 точки пред преследвачите от „Чардафон” /Гб/. Добруджанци се нуждаят от една победа в оставащите два двубоя, като при равенството в точките с габровци ще завършат втори. При подобно развитие везните ще се наклонят в полза на „жълто-зелените”, защото имат положителен баланс в преките мачове.

Независимо от благоприятната ситуация, наставникът заяви, че стремежът е да се постигнат два успеха. Тръгваме за Г. Делчев с нагласата за победа, и това че ни се налага да пътуваме по първи петли, никога не сме го поставяли на преден пан. Вече имаме тренинг по тази линия, макар че всеки може да изчисли километрите в двете посоки. Очертава се тежък двубой, тъй като се играе трудно в Югозападна България, а и „Пирин” разчита главно на домакинските си срещи. Надявам се да не се стига до „поправителен” в мача срещу „Фрегата” /Бургас/ на 30 март, бе лаконичен Георги Андреев.