От „Добруджа“ няма да подават жалба, чакат съдия от вилната зона

Бранителят Михаил Венков е аут за областното дерби на „Дружба“ заради наказание

От „Добруджа“ няма да подават жалба, чакат съдия от вилната зона

Въпреки ощетяването от страна на главният рефер Васимир Маруан Ел-Хатиб в мача в София срещу „Локомотив“ /0:2/, от ръководството на ФК „Добруджа“ няма да подават жалба в БФС. Както е известно, столичния съдия със сирийски корен измисли дузпа в полза на „железничарите” в 65-ата мин., с която те поведоха в резултата.




Това, че няма да подаваме официална контестация до футболната централа, не означава че няма да си търсим правата и възмездие за съдийската гавра. Установеният ред ни е познат, но няма смисъл да хвърляме излишни пари, като знаем какво се получава на практика. При положение, че в първите два пролетни кръга на Втора лига ни изпратиха рефери от населените места на отборите-съперници, няма да е изненада ако Съдийската комисия командирова в събота някой от вилната зона на Балчик да ръководи областното дерби, не скри гневът си председателя на Управителният съвет в добричкия клуб Николай Милков.

В допълнение клубният шеф разкри, че не се предвиждат допълнителни стимули за състезателите при успех срещу „Черноморец“, който е без алтернатива. Играчите знаят за какво излизат на терена и какви са целите пред тима. Всеки мач сам по себе си трябва да е стимул, защото победите са жизнено необходими до края на сезона във Втора лига. Неслучайно часове преди затваряне на трансферния прозорец привлякохме двама чужденци – нападателят с белгийски паспорт Етиен Кабобола и офанзивният халф от Молдова Валериу Тирон. Те подписаха до края на първенството, което означава, че варианта с ангажиране на бразилският таран Габриел до Кармо окончателно отпада, разясни ситуацията Николай Милков.

Известно стана още, че след днешното заседание на Дисциплинарната комисия към БФС, аут за съботното дерби на стадион „Дружба” е по един футболист от съперниковите тимове. Бранителят на „Добруджа” Михаил Венков е наказан за 1 среща и е глобен с 50 лв. Причината е полученият червен картон в заключителните минути на гостуването на „железничарите” в столичния квартал „Надежда”. В отбора на „Черноморец” /Балчик/ е санкциониран Цветан Илиев. Атакуващият флангови състезател е със спрени права за 2 мача, а 160 лева е наложената му от дисципа глоба.