Над 14 хил. лв. събра Езикова гимназия „Гео Милев” от традиционния си благотворителен бал

14 500 лева бяха събрани на традиционната благотворителна вечер на Езикова гимназия „Гео Милев”, организирана от училищното настоятелство и ръководство. Това съобщи за Добрич Онлайн зам.-директорът на училището Илияна Мавродиева.

Над 14 хил. лв. събра Езикова гимназия „Гео Милев” от традиционния си благотворителен бал



На благотворителния бал присъстваха над 180 гости. Сред официалните лица на събитието бяха зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева, кметът на Добрич Йордан Йорданов, председателят на Общински съвет Иво Пенчев, представители на бизнеса, родители и дарители.


Средствата бяха събрани от томбола, куверти и щанд с произведения на изкуството, изработени от учители и ученици.


 

На благотворителната вечер бе разигран и търг, в който бяха продадени картина на Велина Христова, 2 произведения на Христо Константинов – учител по изобразително изкуство в езиковата гимназия, рисунки на ученици и вкусно изкушение – торта, направена от възпитаник на училището, който се занимава със сладкарство.



За доброто настроение се погрижиха талантливите танцьори от ансамбъл „Добруджа”, с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Програмата бе допълнена от млади певци от ЕГ „Гео Милев”.


Половината от събраните средства ще бъдат използвани за подпомагане участието на талантливи ученици от гимназията в конкурси, олимпиади и фестивали, с другата половина ще бъде закупено обзавеждане на няколко класни стаи.