Общински етап на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ ще се проведе в Добрич

Община град Добрич организира общински етап на Международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“.

Общински етап на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ ще се проведе в Добрич

Целта на конкурса е със средствата на изобразителното изкуство да се пресъздадат познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб, начините на поведение и действие в критични ситуации, дейностите на екипите от Единната спасителна система, както и да се създаде интерес към професията на пожарникаря и спасителя.
До 22.03.2019 г. в Дирекция „Хуманитарни дейности“ ул. „Независимост“ №7 ет.8 стая 811 се приемат рисунки на деца от 7 до 18 г. Рисунките трябва да бъдат с размер 35/50 см, без паспарту. На гърба на рисунките се посочват трите имена, възраст, точен адрес, училище, ръководител, тел. за връзка. Всяка рисунка трябва да е придружена с кратко описание, на отделен лист, което да е прикрепено на гърба ѝ.

С отличените рисунки ще бъде експонирана изложба в ОМЦ „Захари Стоянов“, която ще бъде открита на 11.04.2019 г. от 10.00 ч.

Предвидени са награди, осигурени от Община град Добрич за класираните на първо, второ и трето място, както и поощрителни награди във всяка възрастова група – 7-10 години, 11-13 години, 14-18 години.