ЧСУ „Леонардо Да Винчи” излъчи своите Spelling Bee шампиони

Частно средно училище „Леонардо да Винчи” в Добрич вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на Деветото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

ЧСУ „Леонардо Да Винчи” излъчи своите Spelling Bee шампиони



Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта е да повиши интересът на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.


ЧСУ „Леонардо да Винчи” е сред 279-е училища в България, които провеждат училищен етап на състезанието. Днес в него се включиха 10 ученици от 5 до 8 клас. След оспорвана битка между децата на първо и второ място се класираха Жулиан Димов от 6 клас и Алиса Пампорова – от 7-ми.


„Изключително много се радвам се победата. Беше ми доста трудно, но се справих Пожелавам на всички мои приятели и съученици когато имат възможност и те да участват”, каза шестокласникът.  Той сподели, че от тук нататък предстои да научи още 300 думи за втория кръг от надпреварата.

Алиса Пампорова, която се класира на второ място е много горда от постигнатото. „Мината година бяхме повече хора и съответно стигнахме до по –трудните думи, затова не ми беше особено трудно”, заяви седмокласничката. Тя сподели и тайната на успеха - трябва много труд и учене. 


Шампионите в днешната надпревара ще представят ЧСУ „Леонардо да Винчи” на регионалното състезание във Варна, което ще се проведе на 23 март. Най-добрите 33 ученици ще участват в националния финал на 21 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.


Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEE Better Together". „Ние вярваме, че изграждането на умения и навици за работа в екип и взаимопомощ са изключително важни за личностното развитие на младите хора и тяхната успешна реализация в обществото”, споделят организаторите. 








Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.