Община Добричка отпуска средства за провеждане на традиционното състезание по конен спорт на Тодоровден в с. Малка Смолница

На провело се днес заседание на Добрички общински съвет, съветниците дадоха единодушното си съгласие за отпускане на средства за провеждане на традиционния турнир по конен спорт по случай Тодоровден в с. Малка Смолница.

Община Добричка отпуска средства за провеждане на традиционното състезание по конен спорт на Тодоровден в с. Малка Смолница

Отпуснатите средства са в размер на 2200 лв. и ще покрият разходите за озвучаване, наемането на ветеринарен лекар, медицински лекар, съдия и водещ, за реклама, медали и награден фонд. 



Конните състезания ще се проведат на 16 март- Тодоровден. Състезателите ще мерят сили в 4 дисциплини – първи паркур (90см), с награден фонд 120 лв. за първо място, 100 – за второ и 80 – за трето, втори паркур (100см), с награден фонд 140лв за първо, 120 – за второ и 100 за трето място, трети паркур (110 см), с награден фонд 160лв за първо място, 140 за второ и 120 за трето място и Народна кушия, с награден фонд 200 лв.

Кметският наместник на с. Малка Смолница Тихомир Колев прочете благодарствено писмо от името на жителите, треньорите по конен спорт и състезателите. В него те изказват огромната си благодарност за дадената възможност да бъде проведеноконното състезание по случай Тодоровден, който в последните години се утвърди като празник на селото.