С 10% се увеличават месечните заплати на кметовете в Община Добричка

На провело се днес заседание на Общинския съвет на Община Добричка бяха определени основните месечни заплати на кметовете на кметства.

С 10% се увеличават месечните заплати на кметовете в Община Добричка

Основните работни заплати са с 10% по високи, спрямо предходната година. Най-висока заплата ще получава кметът на с. Стожер – 1398 лв. Възнагражденията на кметовете на селата Бенковски, Божурово, Дончево, Карапелит, Ловчанци, Победа и Стефаново ще са в размер на 1 144 лв. 1067 лв. ще получават кметовете на Батово, Ведрина, Житница, Овчарово, Одърци, Паскалево, Плачи дол, Ф. Дянково и Черна. 934 лв. – кметовете на с. Алцек, Бранище, Воднянци, Енево, Козлодуйци, Ломница, Лясково, Подслон, Смолница и Царевец. 838 лв. – кметовете на селата Владимирово, Долина, Котленци, Пчелино, Росеново, Сливенци, Ст. Караджа. С най-ниско възнаграждение от 801 лв. са кметовете на Богдан, Камен, Методиево, Одринци, Опанец, П. Минково, П. Свещарово, Самуилово, Свобода, Славеево, Тянево и Хитово. 

Общинският съвет на Община Добричка определи и допълнително възнаграждение на за придобит трудов стаж и професионален опит в размер 1 на сто върху основната месечна работна заплата, считано от 01.01.2019 година.