„Калиакра” започна с класическа победа пролетните мачове

На стадиона в Каварна бяха повалените гостите от „Бенковски” /Бяла/

„Калиакра” започна с класическа победа пролетните мачове

С два гола на Емил Илиев и един на Денис Андреев футболният тим на „Калиакра” записа първа пролетна победа с 3:0 в първенството на Североизточна трета лига. На стадиона в Каварна с класически резултат бяха повалени гостите от „Бенковски” /Бяла/. Съперникът не затрудни почти с нищо българското „Каляри”, чиято цел е да намери място в първата шестица и да участва в третата фаза на шампионата, когато ще стане оформянето на крайното класиране.




Старши треньорът на „Калиакра” Красен Петков каза, че отборът е започнал да показва добро лице още през подготвителния период. През зимната пауза достигнахме до четири победи в контролите и най-хубавото е, че това настроение се пренесе по време на първият официален мач за 2019 г. Организационно нещата при нас са на добро ниво, като от Общински съвет - Каварна гласуваха да бъдат преведени необходимите средства на ФК „Калиакра” за нормалното участие на мъжете и останалите формации от ДЮШ в отделните първенства, разкри наставникът.

Другите два отбора от Добричка област в Трета лига достигнаха до победа и загуба на старта. Новаците в групата от „Устрем” /Дончево/ обнадеждиха привържениците си с първи успех за годината. На собствен терен дончевци прекършиха с 2:1 съпротивата на „Кубрат”. Интригата в двубоя се засили значително, след като вратарят на домакините Иван Иванов спази дузпа в 43-ата мин. След почивката „Устрем” осъществи териториален превес и поведе с 1:0 в 61-ата мин. чрез Джем Сали. Гостите обаче не се предадоха и десетина минути по-късно възстановиха равновесието. Драмата настъпи в 89-ата мин. на двубоя, когато централният бранител Любомир Костов, бе повален в нак. поле от състезател на „Кубрат”. С изпълнението на дузпата се нагърби Атанас Германов, донесъл 3-те точки за състава си.

Единствената загуба от добруджанските представители в ХVI кръг допусна „Септември”. Тервелчани не успяха да се противопоставят във Варна на „Спартак”. „Соколите”, които направиха ударна селекция през зимата, надделяха с 3:0 и дадоха заявка за атака на първото място до края на първенството.