Отдават под наем земи от Общинския поземлен фонд в Тервел

Предложение за отдаване под наем на земеделски земи от Общинския поземлен фонд /ОПФ/ в Тервел ще внесе на сесия на Общинския съвет кметът инж. Живко Георгиев.

Отдават под наем земи от Общинския поземлен фонд в Тервел

Редовното заседание ще се проведе на 28 февруари /четвъртък/ от 13.30 часа в заседателната зала в сградата на общинска администрация.



Предложението на кмета е земеделските земи и тези, заети с трайни насаждения, от ОПФ да бъдат отдадени чрез търг с тайно наддаване. Според докладната записка се предвижда земеделските земи да се отдадат за срок от 5 години, а заетите с трайни насаждения – за 10. Предлагат се и начални тръжни цени – от 2 до 6 категория 60 лева на декар земеделска земя на година, от 7 до 10 категория – 40 лева, а за парцели в регулация – 60 лева. 

Сред включените в дневния ред точки на заседанието на ОбС в Тервел са отчет за дейността на местния парламент и неговите комисии за второто шестмесечие на 2018 година, както и отчет за изпълнение на решенията на ОбС от администрацията за същия период. Предстои да бъде приет План за работата и календарен график за провеждане на заседанията на ОбС през настоящата година. На вниманието на съветниците ще са средносрочна бюджетна прогноза за 2020-2022 година, предложение за приемане на Общински план за младежта за 2019-а, предложение за финансово подпомагане на спортните клубове през годината и други.