Концесията за спортен комплекс „Русалка” отново пред прекратяване?

Общински съветници ще инициират прекратяване на концесията за спортен комплекс „Русалка”, заради лошо стопанисване на обекта, съобщават от регионална телевизия "Добрич".

Концесията за спортен комплекс „Русалка” отново пред прекратяване?

Част от инвестиционната програма не е изпълнена, а концесионерът е задлъжнял с близо 90 хиляди лева.



Концесионният договор е сключен през 2010 година с Йордан Андреев за управление и поддържане на Спортен комплекс “Русалка”. Обектът включва 3 сгради, в които основните спортни площи са плувен басейн с трибуна, зали за художествена гимнастика, борба и бокс. Общата застроена площ е близо 4000 кв.м., а дворът, част от градския парк е 15 600 кв.м. Три години отнема на концесионера да възстанови басейна, който не работи от 2 десетилетия, но инвестициите му приключват дотам.

Въпреки това, Иван Иванов ще внесе за разглеждане в ОбС договора и ще поиска от колегите си подкрепа за прекратяването му. От администрацията съобщиха, че водят кореспонденция с Андреев, който е в чужбина. Основният проблем е, че малкият олимпийска басейн няма аналог в Добрич, където да се провеждат състезания. С широка популярност се ползват и останалите спортни съоръжения в комплекса.

Всъщност ОбС вече спаси веднъж 30-годишния концесионен договор, който беше пред прекратяване само година след откриването на плувния басейн. Задълженията на Андреев тогава бяха за над 35 хил. лв. По думите на Димова, съдбата на комплекс „Русалка” ще бъде едно от предизвикателствата тази година пред администрацията и пред ОбС.