Временно е затворено Инфекциозно отделение в болницата в Добрич

Отделението по инфекциозни болести в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич временно не работи, научи Добрич онлайн от изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Светозар Байчев.

Временно е затворено Инфекциозно отделение в болницата в Добрич

Причината е, че и двамата лекари, които работят в него, са болни от ОРЗ. Останалите служители в болничното звено са пренасочени в други отделения или са в отпуск. Мярката е въведена в началото на седмицата, след приключването на болничните на лекарите отделението отново ще заработи, уточни д-р Байчев.



Част от пациентите на Инфекциозно отделение са прехвърлени в Детско. Новопостъпващите се пренасочват още от Спешно отделение към инфекциозна клиника във Варна.

Инфекциозно отделение е едно от звената в МБАЛ, в които има недостиг на лекари. Перспективата пред него не е бляскава, каза д-р Байчев. По думите му може да се стигне до закриването му. Обсъжда се и този вариант, много трудно се намират лекари, които желаят да специализират инфекциозни болести, сподели изпълнителният директор на МБАЛ. 

Лекарите в Инфекциозно отделение в момента са двама. До скоро там е работел и специализант, който обаче предпочел да се премести във варненска болница. В отделението част от обучението си – по един от модулите, провежда специализант от Нигерия.