Галин Костадинов мотивира с личен пример по-младите атлети в СКЛА „Добрич“

Дебют в национален шампионат под 14 години направиха петима таланти от клуба

Галин Костадинов мотивира с личен пример по-младите атлети в СКЛА „Добрич“

Президентът, треньор и все още действащ състезател в СКЛА „Добрич“ - Галин Костадинов даде личен пример и мотивира с постиженията си по-младите атлети в клуба. Той демонстрира добра форма в тласкането на гюле по време на международния турнир „Академик“ в столичната зала „Асикс арена“. Добричлията изпрати уреда на 16.09 м, което му отреди второ място в крайното класиране. С успех се поздрави Бобан Здравкович от Сърбия с 16.83 м. Друг представител на СКЛА „Добрич“ - Даниел-Файаз Джахани завърши на шеста позиция.




Наред с това в София се проведе и националния шампионат на закрито за състезатели под 14 години. Дебют в надпревара от подобен ранг направиха добричките момичета – Никол Костадинова, Магдалена Христова, Калина Алексиева и Теодора Георгиева, а при момчетата – Ивелин Николов. Те премериха сили на трибой /60 м, дълъг скок, 600 м – 800 м/. Местните таланти се постараха да разкрият истинските си възможности, въпреки ожесточената конкуренция.

Доволен съм от изявите и постиженията на децата, които тепърва ще трупат състезателен опит. Вярвам, че с моето присъствие на пистата и в сектора, съм успял да им вдъхна кураж и положителна енергия. Надявам се изминалия старт да спомогне и да даде тласък в развитието на всички мои възпитаници, сподели Галин Костадинов.