Бунтовете във Великобритания взеха пета жертва

68-годишен мъж, който бил нападнат тежко по време на безредиците в понеделник, е починал от раните си, предаде Франс прес. Така жертвите на бунтовете станаха пет.

Бунтовете във Великобритания взеха пета жертва
Размириците във Великобритания взеха пета жертва.

68-годишен мъж, който бил нападнат тежко по време на безредиците в понеделник, е починал от раните си, предаде Франс прес.

Ричард Манингтън Баус е бил намерен в безсъзнание в понеделник вечерта в западното лондонско предградие Ийлинг, където бяха разграбени сгради и опожарени коли.

Полицията започна разследване за убийство.

Първата жертва беше млад мъж, който бе прострелян в колата си в Кройдън, Южен Лондон и по-късно почина от раните си. Трима мъже бяха сгазени от кола във вторник вечерта в Бирмингам, докато защитаваха квартала си от мародери.

Безредиците избухнаха в Лондон в събота заради убит от полицията мъж. Уличните бунтове продължиха до вторник вечерта и се разраснаха и в други градове. Нощите на сряда срещу четвъртък и четвъртък срещу петък бяха спокойни.

ИТАР-ТАСС съобщи, че за безредиците е арестувана лекоатлетката и посланик на летните олимпийски игри Лондон 2012 Челси Айвс.

Сигналът в полицията бил подаден от родителите на спортистката, които познали Челси от репортаж по новините. Във видеото се виждало как дъщеря им замерва полицейски автомобили с тухли и участва в разрушаването на магазин за мобилни телефони. 18-годишната Челси отрича да е била замесена в погромите.

Междувременно след размириците полицията пусна в действие технология за разпознаване на лица, разработвана за Лондонските олимпийски игри догодина. Новата техника позволява снимки на заподозрените да се обработват и съпоставят с чертите на лицето.