Отборът на ЧСУ „Леонардо да Винчи” национален победител в конкурса „Търси се супер STEM"

Отборът на ЧСУ "Леонардо да Винчи" в Добрич стана национален победител в категория "Математика" 4-8 клас в конкурса „Търси се супер STEM", съобщават от учебното заведение.

Отборът на ЧСУ „Леонардо да Винчи” национален победител в конкурса „Търси се супер STEM"

В надпреварата тази година участваха 131 учители и ученици от цяла България.



В отбора на частното училище бяха Алекс, Мариета и Мария от 5 клас и Никола и Жулиян от 6 клас. Те спечелиха конкурса с проекта "Приложение  на числовия ред на Фибона  в природата и архитектурата", съобщи за Добрич онлайн управителят на ЧСУ „Леонардо да Винчи” Нели Николаева. На 21 януари добричките ученици ще получат своите златни медали и сертификати на официална церемония.

Конкурсът „Търси се супер STEM" се организира от Флаг за Образование и Технологии и Научен Център Карнеги, САЩ, каза Нели Николаева. Целта му е да се поощрят талантливи ученици в областта на Наука - Технология - Инженеринг - Математика (STEM) в училище, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират.

Това е поредната награда и признание за целия екип на училището, разработил и успешно прилагащ иновативна програма по природни науки, технологии и инженерство, посочи Николаева на ЧСУ „Леонардо да Винчи”.