Мъж атакува парламента с домати

Пиян мъж препречи с автомобила си движението пред парламента и успя да хвърли няколко домата към парадния вход. Нападателят е 36 годишен и е бил с над 1 промила в кръвта. Нападателят е арестуван.

Мъж атакува парламента с домати
Пиян мъж нападна парламента с домати в центъра на София и беше арестуван от полицията минути след това.

Случката се разигра малко след 17 ч., когато червен „Сеат” препречи движението по бул. „Руски” и блокира парадния вход на Народното събрание. На мястото веднага се появиха над десет полицая и три патрулни автомобили.

Обективът на BNews засне, че на предното стъкло на колата на нападателя има пропуск на Столична дирекция на вътрешните работи.

На капака пък стоеше прозрачен плик с домати. Два от тях нападателят успя да метне по главния вход на Народното събрание.

От полицията не разкриха самоличността на нападателя.

От там съобщиха, че той е на 36 години и е имал над 1 промила алкохол в кръвта.

Мъжът е отведен в Първо РУП и засега не е обяснил мотивите си за нападението. Автомобилът също се извозва до районното управление.

По непотвърдена информация на „Фокус” нападателят е дошъл по бул. „Руски” в посока Орлов мост. Въпреки засиленото полицейско присъствие районът пред парламента не беше отцепен. Заради суматохата обаче се образуваха задръствания.
 
fdc67ffe93f5_600