Една трета от абсолвентите на Колеж Добрич са отличници

Традиционно в навечерието на студентския празник се състоя тържествено връчване на дипломите на абсолвентите на Колеж Добрич към шуменския университет „Епископ Константин Преславски”.

Една трета от абсолвентите на Колеж Добрич са отличници

В препълнената зала поздрав към дипломантите отправи ректорът на шуменския университет проф. д.и.н. Георги Колев. „Днес е един особен ден за всички нас. Един хубав ден. От тук нататък трябва да докажем стойността на тази диплома, да докажем професионалните умения, да докажем  всичко това, което сме усвоили като бакалаври и магистри”, каза в приветствието си той.





Тази година Колеж Добрич завършват 135 абсолвенти – 100 са професионален бакалавър и 35 магистър. Голяма част от завършващите са отличниците, около 30 процента, каза директорът на колежа проф. д.м.н. Николай Янков. Той изрази надеждата си много от тях да продължат образованието си в по-висока степен – магистър и доктор.



По отношение на приема за новата академична година проф. Янков съобщи, че още на първо класиране са запълнени педагогическите специалности и „Растителна защита”, а след това и „Информатика и информационни технологии”.



В пет специалности се обучават студентите на Колеж Добрич. Това са „Начална училищна педагогика с чужд език”, „Начална училищна педагогика с информационни технологии”, „Предучилищна педагогика”, „Растителна защита” и „Информатика и информационни технологии”.