Времето днес

Днес ще бъде слънчево, след обяд отново горещо. Късно след пладне над планинските райони на Западна България ще се развива купеста облачност и на места там ще превали и прегърми. В западната част от Дунавската равнина ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури между 33° и 38°, в София около 33°, съобщава дежурният синоптик на НИМХ при БАН Стоян Ботев.

Времето днес
Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и ще се понижава.

В планините ще бъде слънчево. Късно след пладне над масивите в Западна България ще се развие купеста облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от северната четвърт, по най-високите части от югозапад. Максимална температура на 1200 м около 26°, на 2000 м около 19°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, след пладне до умерен вятър от изток - югоизток. Максимални температури на въздуха 28°-30°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В 11 области в страната е обявен код жълто. Причина за това са очакваните високи температури. Кодът се отнася за: Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Сливен, Ямбол, Велико Търново, Русе и Плевен.