Пребиха до смърт лихвар

Над десетина мъже пребиха до смърт лихвар в плевенско село с тръби и колове. Преровили са цялата къща и са взели наличните пари, банкови карти и дори ключовете за автомобила на убития.

Пребиха до смърт лихвар

Около 2 часа в къщата на Илия Симеонов са нахлули група маскирани мъже, които са завързали него и съпругата му Нина. Преди нападението те са обезвредили двете кучета в двора на къщата, като ги напръскали със спрей.

Нападателите са били над десетима, всичките въоръжени с тръби и колове. Говорели са с типичен ромски акцент, разказа братът на убития Симеон Симеонов.

 

Те са търсели пари, злато и ценности, заради което са пребили стопанина.

 

Удряли са го основно по главата, което е причинило и смъртта му. Преровили са цялата къща и са взели наличните пари, банкови карти и дори ключовете за автомобила на убития.Всичко е продължило около половин час и след като нападателите си тръгнали, жената успяла да се освободи и да потърси помощ при съседите.

 

Убитият Илия Симеонов е пенсиониран военен, който се е занимавал с лихварство и е давал парични заеми срещу злато, разказаха хора от селото. Това е и вероятната причина за нападението над него, смята брат му.

 

Съседите описаха жертвата като много трудолюбив човек, който обработвал земя и отглеждал прасета. Въпреки лихварския бизнес, семейството живее в скромен дом, а двамата им синове са гурбетчии в Англия.