Наситено полицейско присъствие до пощенските станции в дните на раздаване на пенсиите

Създали сме организация в дните на раздаване на пенсиите да има присъствие на униформени служители в районите на пощенските станциите, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Добрич старши комисар Никола Панчев.

Наситено полицейско присъствие до пощенските станции в дните на раздаване на пенсиите

По думите му полицаите обикалят станциите в селата, наблюдават в час пик, разговарят с пощенските служители. Не сме допуснали до сега кражба на пенсия пред пощенски клон, каза старши комисарят. 



На добрата превантивна работа се дължи и огромният спад на измамите в Добричка област, посочи Панчев. За 2018 година са регистрирани само три измами, които са частично разкрити от служителите на ОД на МВР – заловени са мулетата. Те са на стойност около 2 200, 5 000 и 1 000 лева, сумите са възстановени на потърпевшите. 

През 2016 година в Добричка област са извършени 70 измами, а през м. г. – 28.  

Област Добрич се очертава като един своеобразен оазис по отношение на телефонните измами, коментира началникът на сектор „Криминална полиция“ при ОД на МВР главен комисар Красимир Манолов. И посочи, че в същото време в съседни на нас области се случват по доста на ден. По думите му, спадът се дължи да добрата работа през предните години. 

Независимо от спада на извършените измами старши комисар Панчев апелира хората да не се поддават на тактиките на тарикатите. По думите му те се представят за доктори, полицаи, следователи, прокурори. Директорът на ОД на МВР посочи, че сред начините да се плаща на държавата не са хвърляне на пари през прозореца или оставането им под камък или до дърво.