Карла Бруни най-стилна, Марк Зукърбърг бил най-зле

За най-добре облечена VIP-дама бе обявена бременната Карла Бруни. Марк Зукърбърг пък трябвало да знае, че в магазините продават и по-малки номера дрехи.

Карла Бруни най-стилна, Марк Зукърбърг бил най-зле
Карла Бруни-Саркози, Кейт Мидълтън и Кристин Лагард са в списъка на VanityFair.com за най-добре облечените жени в света.

Първата дама на Франция най-после успя да оглави класацията на луксозното издание. През 2008 и 2009 година френското списание Elle я класира на второ място след Мишел Обама, която водеше в категорията "шик в политиката".

На второ място след Бруни е съпругата на емира на Катар шейха Моза Бин Насер, а на трето Кейт Мидълтън.

Кейт попада в класацията за втори път след 2008 година.

Мишел и Барак Обама пък за първи път попадат в класацията на най-добре облечените VIP-двойки.

През последните четири години Мишел Обама неизменно присъства в списъка на най-добре облечени дами, а президентът на САЩ за последно се появи в класацията за най-елегантните мъже през 2009.

Междувременно списание GQ пък направи класация на най-безвкусно облечените представители на IT бизнеса.

Като се има предвид пословичното им неумение в тази област първото място на Марк Зукърбърг си е "истинско постижение", коментира изданието.

Авторите на класацията напомнят на основателя на Facebook, че в магазините се продават и по-малки номера джинси, от тези които невръстният милиардер носи постоянно.

Стив Джобс пък е сравнен със Супермен, заради постоянната си униформа-джинси и черно поло.

Бил Гейтс напомнял, според изданието, на Хари Потър след завършване на Хогуортс. Гейтс постоянно носи пуловери с v-образно деколте.