Наградиха участниците от конкурса на Административен съд - Добрич за изработване на календар за правосъдието в България

Две първи места присъдиха на конкурса за изготвяне на календар за създаването на административното правосъдие в България, организиран от Административен съд - Добрич за учениците от нашия град.

Наградиха участниците от конкурса на Административен съд - Добрич за изработване на календар за правосъдието в България

Идеята на конкурса е била те да прочетат за историята и развитието на административното правосъдие в България, след което да изработят календар.



Възхитена съм от начина, по който учениците са подходили към задачата. От изготвените календари се вижда, че са работили много задълбочено, посочи Красимира Иванова, председател на Административен съд – Добрич.

Велислава Аспарухова от СУ „Любен Каравелов“ спечели достойното първо място. Председателят на Административния съд в Добрич подчерта, че календарът на ученичката е несравним с останалите по начина на изработване. Красимира Иванова й пожела да бъде амбициозна, креативна и винаги да върви напред.



Марина Георгиева и Божена Георгиева, ученички в СУ „Климент Охридски“, бяха наградени с другото присъдено първо място. Те заедно са изработили своя календар за конкурса. Пожелавам ви все така да се изявявате занапред, каза председателят на Административния съд в Добрич.



Селин Касин от СУ „Климент Охридски“ получи второ място с нестандартната изработка на календар с дърво на живота.


В конкурса участие взеха Полина Йорданова и Мина Морянова от СУ „Климент Охридски“.  



Наградиха участниците в Административен съд – Добрич, където днес е организиран „Ден на отворените врати“ под наслов „Открито за съдебната власт“.


Преди награждаването Теодора Милева, зам.-председател на Административен съд – Добрич, запозна десетокласници от СУ „Климент Охридски“ със структурата на съдебната система и правилата.


В програмата, свързана с Деня на отворените врати в Административен съд – Добрич, са включени посещения на ученици от ЧПГТП „Райко Цончев“, СУ „Любен Каравелов“ и СУ „Климент Охридски“.