Съветниците от ГЕРБ благодарят на колегите си от Общинския съвет за подкрепата

Общинските съветници от ГЕРБ благодарят на колегите си в Общинския съвет за пълната подкрепа на предложението Община Добрич да придобие собствеността на сградата на старата жп гара в града.

Съветниците от ГЕРБ благодарят на колегите си от Общинския съвет за подкрепата

Както Добрич онлайн писа, на проведеното днес заседание на ОбС предложението бе прието с пълно единодушие. С него местният парламент реши да поиска безвъзмездно прехвърляне от държавата на Общината на бившето приемно здание на железопътна гара в Добрич.



От името на вносителите предложението бе представено от Зорница Михайлова. Тя информира, че групата на ГЕРБ предлага чрез Областния управител на област Добрич до Министъра на регионалното развитие и благоустройство да се внесе предложение в Министерски съвет на Република България за безвъзмездно прехвърляне в собственост на Община Добрич на три недвижими имоти, частна държавна собственост, за Културно-исторически комплекс. Поземленият имот се намира по бул. „Добричка епопея”, „ЖП ГАРА-ЮГ” и е с площ 1168 (хиляда сто шестдесет и осем) кв. м. Включва три сгради – бивше приемно здание на гара Добрич: двуетажна сграда (бивша канцелария) с разгърната застроена площ от 180 кв. м, едноетажна сграда (бивша чакалня) със застроена площ от 196 кв. м и двуетажна сграда (бивша канцелария) с разгърната застроена площ 180 кв. м.

С решението си Общинският съвет упълномощава кмета на Община Добрич да внесе мотивирано искане и му възлага след решението на Министерски съвет да предприеме необходимите действия за сключване на договор за безвъзмездно прехвърляне на собствеността върху имотите и след това да състави акт за публична общинска собственост.