Седем медала за плувците на СКПС „Добруджа” на международен турнир в Букурещ

Седем медала завоюваха в изключително силния международен турнир „Андрей Николеску” плувци от спортен клуб по плувни спортове ”Добруджа” с треньор Веселин Нейков. Надпреварата се проведе в събота и неделя в Букурещ, Румъния.

Седем медала за плувците на СКПС „Добруджа” на международен турнир в Букурещ

Участие взеха 174 момчета и 156 момичета от общо 30 клуба. Те мериха сили в девет тежки дисциплини. Добрич бе представен в турнира в Букурещ от шест деца.



Радо Нейков спечели три медала. Той стана първи на 50 м кроул, втори на 200 м кроул и трети на 100 м кроул. Преслава Йорданова грабна два медала – за първо място на 100 м бруст и за трето на 100 м кроул. С медали се окичиха и Витомир Новачев, който стана втори на 100 м гръб, и Мая Василева – първа на 100 м гръб.

Другите двама плувци от СКПС „Добруджа” също участваха във финалите. Елеонора Ламбова стана пета на 100 м кроул и шеста на 200 м кроул. Осмо място на 100 м бътерфлай спечели Лъчезара Апостолова. 

Веселин Нейков сподели, че плувците от Добрич са събрали изключително много аплодисменти от публика, треньори и организатори. Той благодари на децата за отличното им представяне.