Кандидат-президент отиде в ЦИК по долни гащи

Кандидатът за президент Юзеир Юзеиров дойде в ЦИК по гащи, придружен от брат си Али Юзеиров. Той е по сако и черни чорапи.

Кандидат-президент отиде в ЦИК по долни гащи
Юзеир Юзеиров обясни, че по този начин изразява протеста си затова че българските власти на два пъти са отказали той и брат му да регистрират партия.

След като влезе в ЦИК по боксерки Юзеир Юзеиров демонстративно излезе и обу панталона от костюма си, след което отново влезе, за да подаде документите за президентската кандидатура на брат си, Али Юзеиров.

По традиция ГЕРБ се регистрираха първи. Младежите на управляващата партия чакаха дни пред сградата на ЦИК, а днес сутринта от 7:15 направиха списък за влизане в комисията.

От ранни зори пред входа на бившия Партиен дом бяха и представители на ВМРО, Атака, Български демократически форум и др.

Въпреки заявката, че ще е сред първите в ЦИК, независимата кандидатка Меглена Кунева не дойде и 15 минути след отварянето на вратите. Екипът на ексеврокомисарката се появи малко след 9:15, като в него са бившият министър Даниел Вълчев, екскапитанът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов и депутатът от миналото Народно събрание Борислав Цеков.

Припомняме, че днес е първият ден, в който ЦИК приема документи за регистрация на партиите, коалициите от партии и инициативните комитети за участие в изборите за президент и вицепрезидент на републиката.