По морето: Знаменосец води чета с пияндета

Знаменосец води чета с пияндета. Това е обичайната гледка на Слънчев бряг вечер. Туристите твърдят, че алкохолният туризъм вече е организиран спорт в най-големия ни курорт.

По морето: Знаменосец води чета с пияндета

Всяка вечер по главната алея тълпи тийнейджъри, главно англичани, холандци и германци, се събират в компактни групи от по 30-40 души и обикалят кръчмите под строй. Те си имат водач - родни момичета, които вървят отпред, отзад и измежду групата, с по един огромен флаг, брандирани тениски и водят жадните за алкохол и разюздан нощен живот младежи от заведение на заведение. За целта девойките събират по 30 евро на човек. Момичетата държат в ръце по един огромен флаг с надпис "Gogo", за да не ги изгубят разсеяните и вече опиянени британски тийнейджъри. Спират в някое от заведенията, където са посрещнати с табли, пълни с шотове, пише в. "Стандарт".


 

Всеки от членовете на групата удря по едно накрак преди влизане, а после вътре се налива с каквото предпочита. Основно бира. Танцуват, крещят, скандират някакви неразбираеми песни, снимат се за спомен, покатерени върху бара, и отново под строй, следвайки девойките със знамената, се изнасят за следващото плажно заведение.

 

Междувременно, за да не скучаят по време на прехода, всеки от тях има завързана на врата с лента колба, направо ваза, пълна с неясна алкохолна течност. Ей така, за из път, да пийват по малко, казват водачките им. Те коментират, че коктейлът съдържа водка, малко бакарди и безалкохолна напитка.

 

Пиянските изпълнения на чуждите туристи обаче влудяват останалите летовници. В Слънчев бряг отдавна никой не се учудва от повръщащи в храстите хлапета или от денсърки по монокини, тресящи тела, качени върху масите в дискотеките. Подобни гледки в курорта са обичайни и дори се приемат отдавна за съвсем нормални.

 

Най-страшна става картината призори, когато баровете затварят и матираните туристи излизат на тълпи по улиците. Всички дружно залитат, повръщат и се питат един друг как се казваше хотелът, в който трябва да се приберат. Някои са полуголи, други изскачат съвсем по адамово облекло. Дрехите са захвърлени след поредната бутилка и забравени в някой от посетените барове. След бурната пиянска нощ много от туристите не успяват да се доберат до заветната таксиметрова стоянка и се свличат в пиянски сън пред последния бар, в който са гуляли. Всяка сутрин стотици летовници лежат натръшкани по градинки и тротоари в Слънчев бряг, а около тях се носи непосилна воня на повръщано. Опитите да се сложи някакъв ред на алкохолните турове приключиха с тотален провал.