Безплатни изследвания провежда фондация „Адра“ в Добрич

Инициативата за безплатни прегледи на фондация „Адра“ стартира в неделя в Добрич и ще продължи до 10 октомври, сряда.

Безплатни изследвания провежда фондация „Адра“ в Добрич

Мариян Димитров, директор на фондацията, сподели за Добрич Онлайн, че през вчерашния ден интересът е бил голям и над 150 човека са се прегледали. 



Мобилният център на фондация „Адра“ е разположен на площад „Демокрация“, до фонтана, от 13.00 до 18.00 часа. 

Напълно безплатно всеки може да си направи преглед, който включва ехография – коремна кухина, цветен доплер, урологични проблеми при мъжете, костна плътност на масивна кост на ходилото, ЕКГ, еластичност на кръвоносните съдове, кръвна захар, кръвно налягане, дихателен обем, тегло и ръст.


В края на всеки преглед е предвидена консултация с лекар специалист, сподели Мариян Димитров. Той допълни, че отправят и покана за здравна беседа, която се провежда във Висшето училище по мениджмънт. 

Днес на беседата ще гостува д-р Лидия Маринова от Варна. Началото на семинара ще бъде в 18.00 часа, а темата е „Болест ли е остеопорозата“.

В област Добрич, изследвайки костните проблеми, имаме основание за тревога, заяви директорът на фондацията. По негови думи последно са били в Кюстендил и Дупница, където почти всяка жена е в нормални граници. Не знам дали това не се дължи на минералната вода, допълни Мариян Димитров. Той сподели, че в нашата област почти всяка жена е извън граница с проблем остеопороза или остеопения. Не знам на какво се дължи това дали на географското местоположене или менюто на хората, каза директорът.