СКЛА „Нефтяник“ – Шабла с два пълни комплекта медали от Добрич

Почетните стълбички на скок дължина и на сприн на 150 метра на турнира „Лекоатлетите на Добруджа“ бяха окупирани от малките състезатели на СКЛА „Нефтяник 2014“ Шабла, съобщават от Общината.

СКЛА „Нефтяник“ – Шабла с два пълни комплекта медали от Добрич

На проведения в петък, 28 септември, в Добрич турнир от календара на БФЛА, възпитаниците на треньора Веселин Василев отвяха конкуренцията в дисциплините, в които участваха. Всички деца, които Василев заведе на състезанието, се завърнаха в Шабла с медали




Шампиони в областния център станаха съучениците в IV клас на СУ „Асен Златаров“ в Шабла, Кремена Димитрова, скок дължина, и Александър Тодоров, 150 м. гладко бягане). 

Кремена заслужи златото с личен рекорд в официално състезание – 3,71 м. Александър надбяга конкуренцията за първото място с 25,21 сек. – значително подобрено негово лично постижение.

На скок дължина, петокласничката Жени Петрова завоюва сребърен медал, непосредствено след Кремена.

Среброто заблестя и на гърдите и на Калоян Ялнъзов на 150 м. Възрастовата група на Коко Ялнъзов не беше предвидена от организаторите на турнира и второкласникът се пусна при по-големите. Изпревари го само Александър Тодоров.

И двамата ни бронзови медалисти от Добрич са ученици на ОУ „Климент Охридски“, с. Дуранкулак. За третокласничката Жени Чобанова и второкласникът Пейо Радев станаха носители на бронзови отличия. В скока на дължина при момичетата и спринта на 150 м. при момчетата се състезаваха с по-големите от тях деца.

На турнира „Лекоатлетите на Добруджа“, СКЛА „Нефтяник 2014“ - Шабла нямаше представители в 200 м., 400 м., 800 м., 1500 м. и тройния скок – останалите дисциплини в състезанието. Младите шабленски лекоатлети превърнаха дългия скок и най-късия спринт при 11-годишните в отрито първенство на Шабла.

За пореден път децата от шабленския лекоатлетически клуб и техния треньор заслужиха адмирации и комплименти. Преди настъпването на зимата им предстои още един турнир.