Талевци взеха участие във флашмоб с народни танци в училищния двор

Талевци се включиха в отбелязването на Европейския ден на спорта в училище – ден от Европейската седмица на спорта BeActive.

Талевци взеха участие във флашмоб с народни танци в училищния двор

Над 200 ученици от трети, четвърти и пети клас на СУ „Димитър Талев” и техните учители взеха участие във флашмоб с народни танци в училищния двор. По този начин те обединиха идеите за стимулиране на физическата активност сред подрастващите и запазването на българските традиции. 



Това е четвъртата година, през която в България се осъществява този празник, който обединява училищата в каузата за насърчаване на двигателната активност сред децата. Според Националния център по обществено здраве и анализи само 24% от децата достигат препоръчителните нива на физическа активност от 60 минути на ден. 

С три игрища, две зелени площадки, два физкултурни салона, зала за фитнес и спортна площадка с фитнес уреди на открито учениците от СУ „Димитър Талев“ имат възможност да спортуват не само в часовете по физкултура , но и в свободното си време. Талевци винаги са били част от голямата общност в България, която участва в Дните на физическата активност.