Изгорелият пикап бил на лизинг, не е ясна причината за пожара – палеж или технически проблем

Продължава да се изяснява причината за избухналия пожар в пикап „Нисан Навара“ миналата вечер, научи Добрич онлайн от запознати с разследването.

Изгорелият пикап бил на лизинг, не е ясна причината за пожара – палеж или технически проблем

Извършващите експертиза специалисти се колебаели дали пожарът е умишлен или е предизвикан от техническа неизправност. Това трудно можело да се разбере по останките от автомобила.



По данни на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР сигнал за пожара е подаден снощи в 23 часа. Пламъците са изгасени от един противопожарен автомобил и трима огнеборци. Освен пикапа са изгорели документи за сключени застраховки Гражданска отговорност и Автокаско, трифазен електромер и монофазен електромер.

Опожареният автомобил бил на лизинг, договорът бил между земеделски производител и лизингова компания „Интерлийз Ауто“ ЕАД. Пикапът все още не бил изплатен. Запознати обясниха, че всеки лизингов автомобил се застрахова за Автокаско. Застрахователното дружество се определя от лизингодателя, а Автокаското се плаща от лизингополучателя.

Разследващите са категорични, че това, че „Нисан“-ът е бил на лизинг, няма връзка с пожара. 

Колата била ползвана от мъж от Варна, който се занимавал с производство и превоз на селскостопанска продукция. Той не желаел да съдейства на работещите по случая. Твърдял, че не е бил заплашван и че няма неуредени взоимоотношения. Това обаче тепърва ще се проверява.