Сенсей Арифов: Португалия се яви като щастлива звезда за Грациела Йорданова и тя успя да окичи гърдите си с медал от Европейско първенство

От 19 до 23 септември в град Майа, Португалия се проведе 19-ото Европейско първенство по карате.

Сенсей Арифов: Португалия се яви като щастлива звезда за Грациела Йорданова и тя успя да окичи гърдите си с медал от Европейско първенство

В него участие взеха над 1200 каратисти от 28 държави. България бе представена от 31 състезатели, като един от тях бе 13-годишната каратека Грациела Йорданова от клуб по бойни спортове „Калиакра“, Каварна.



Тя се състезава в категория Деца до 42 кг и грабна бронзовия медал. „Още в първата среща Грациела се изправи срещу най-добрата португалска състезателка, от която загуби злощастно с 3: 2, сподели нейният треньор сенсей Ариф Арифов . „Наложи и се да се състезава за третото място с белгийска състезателка, която тя победи я с 3 : 2 и така взе бронзовия медал за България, допълни той.

Това е третото Европейско състезание по карате, на което 13-годишната Грациела Йорданова се явява, но до сега не бе печелила медал. Победата й в Португалия е изключителен успех за България и за Каварна.

„Тази година Португалия й се е яви като щастлива звезда и тя успя най-накрая да окичи гърдите си с медал от Европейско  първенство, което е много голям успех за нея и за нас като треньори и като поддръжници на Български я национален отбор, заяви Арифов. Той сподели, че конкуренцията в Португалия е била много жестока, но се чувства удовлетворен, че наравно с  Русия, Франция, Германия, Португалия и Белгия, които имат силно карате, са успели да се завърнат с медал.