"Global Dobrich" с четвърти форум, темите са кино и култура

Форум "Добрич в бъдеще време 4.0 - време за кино и култура” ще се състои днес от 14 часа в общински младежки център „Захари Стоянов”.

"Global Dobrich" с четвърти форум, темите са кино и култура

Форумът е инициатива на "Global Dobrich" и се провежда за четвърти път в рамките на две години. Събитието е част от филмовото предизвикателство "Красив Добрич". Проявата ще протече под формата на презентации от участниците в журито и дискусия с публиката.

В рамките на форума ще се състои прожекция на филма "Нощни светлини и бягащи риби" и дискусия с автора му Петър Русев. Той е театрален, кино и ТВ режисьор с богата практика. Завършва актьорско майсторство и театрална режисура в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов“ и работи като асистент режисьор в няколко кинопродукции в Дания. Помощник педагог и учител по актьорско майсторство в „Grasshoppen skolen” -Frostrup-Denmark.

"Между миналото, което е на път да се случи и бъдещето" е името на презентацията на Красимир Терзиев - интердисциплинарен художник и изследовател, чиято работа обхваща различни медии, като видео/ филм, фотография, живопис/ рисунка и текст. Има докторска степен по Културната антропология от Софийския университет и магистърска степен по живопис от Националната художествена академия, София.

Презентация на тема "Създаването на кино в дигиталната епоха - на крачка от световните пазари" ще направи Николай Михайлов - един от основателите на CastFolio. От 1998 година работи като аниматор, режисьор, продуцент и визуализатор на рекламни, архитектурни, телевизионни, кино и уеб проекти. Завършва „Анимационно кино“ в Нов български университет, София и е преподавал в УАСГ, НХА, ВТУ и Софтуни. Директор международно развитие на българската анимация на независимите художници и аниматори „Пройко Пройков“.