Доброволци от БЧК: Карай внимателно, имаш само един живот

Доброволци на БЧК и БМЧК отбелязаха Европейския ден без жертви на пътя с инициатива „Заедно можем повече“.

Доброволци от БЧК: Карай внимателно, имаш само един живот



Доброволците раздаваха брошури на шофьорите, които чакат на червен светофар на кръстовището по улица „Отец Паисий“ и бул. „Добруджа“. Целта на инициативата е да се промотира пътната безопасност. Освен това отправяха призив за толерантност на пътя с табели в ръка, чиито надписи мотивират водачите да бъдат внимателни.



Темата за злополуките на пътя е много актуална. Всяка седмица в нашата страна загиват около 15 човека, а около 150 биват наранявани в произшествия, каза инж. Кольо Стойков главен специалист в Областния съвет на Български червен кръст. Той сподели, че в повечето случай очевидци на катастрофите оказват помощ в първия миг. Целта на БЧК е колкото се може повече хора да бъдат обучени за оказване на първа долекарска помощ. Тези действия са много важни, а понякога и животоспасяващи, допълни инж. Кольо Стойков.



Аз съм от ОУ „Христо Смирненски" и сме се събрали с класа, за да раздаваме брошури. По този начин помагаме на хората, за да се справят по-лесно, каза Ая. Тя сподели, че акцията й е итнересна.


Инициативата  „Заедно можем повече“ се осъществи съвместно с КАТ - „Пътна полиция“, СБА и други партньори.   

Мероприятието се проведе през „Месеца на първата помощ и пътна безопасност“, която Български Червен кръст обяви по случай 140 годишнината им.