ЧОУ „Мария Монтесори“ отвори врати

Откриха частното основно училище „Мария Монтесори“ в Добрич с директор Валентин Генов.

ЧОУ „Мария Монтесори“ отвори врати




На събитието присъстваха д-р Емилия Баева, зам.-кмет на Община град Добрич, народният представител Пламен Манушев, Красимир Кирилов, областен управител, Красимир Николов, заместник областен управител, Жоро Тошков, началник на Регионалното управление по образование.


От името на кмета на Община град Добрич и от мое име искам да ви поздравя за откриване на новото частното основно училище „Мария Монтесори“. Това е един изключително вълнуващ и важен момент – началото. Началото на нови мечти, успехи, знания, приятели и предизвикателства, каза д-р Емилия Баева. 


Усещането да видиш осъществена една идилия, която е започнала от мъничка мисъл, а след това се е превърнала в слово, написано на хартия, е наистина удивително. Понякога човек се пита дали си струват усилията и безсънните нощи. Когато седнем на разговор с всички родители и ни споделят жаждата за промяна и радостта от това, че са ни намерили и ние сме намерили тях – виждаме, че сме на прав път, сподели в своето слово Валентин Генов.


Общият брой на учениците е двадесет и шест. Всички учители, които ще преподават, са преминали няколко обучения по Монтесори методиката. Това сподели Петя Петрова, зам.-директор на  ЧОУ „Мария Монтесори“. 


Валентин Генов изсвири валс заедно със своите две дъщери като поздрав към всички присъстващи. Стефани Маринова изпя  песента „I'm So Excited“ на The Pointer Sisters.




Стаите са изцяло оборудвани по метода на Мария Монтесори. Предвиден е и специален кът, в който учениците ще бъдат обучавани на домакинство. Ще бъдат обхванати различни теми, като например как се пие чай в различните страни по света.