Засилено полицейско присъствие в училищата и районите около тях на 17 септември

Традиционната акция „Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя!“ във връзка с предстоящото начало на новата учебна година се провежда на територията на цялата страна, съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР Жулиян Минев.

Засилено полицейско присъствие в училищата и районите около тях на 17 септември

Тя стартира на 1 септември и ще продължи до 30 октомври. 



По думите на Минев, голяма част от мероприятията, съпътстващи откриването на учебната година,  вече текат. Извършват се оглади в районите на училищата по отношение на сигнализация с хоризонтална маркировка, наличието на пътни знаци, обезопасеност на входовете. Провеждат се срещи с Училищните настоятелства и охранителните фирми във връзка с взаимодействието и координацията по отношение на физическата защита в учебните заведения. 

Има създадена организация на самото откриване на учебната година на 17 септември ще бъде осигурено полицейско присъствие в районите и във всички учебни заведения за гарантиране на обществения ред. Това присъствие в районите на училищата ще продължи по време на цялата акция и през цялата учебна година, посочи началникът на „Пътна полиция“. 

С РУО ще бъдат съгласувани графици за изнасяне на беседи по пътна безопасност в училищата. Ще се започне с учениците в началните класове.