До края на март 2019-а е удължен срокът за предеклариране на нуждите от общински жилища

65 заявление от нови желаещи да бъдат настанени в общински жилища са подадени до момента, съобщи финансовият зам.-кмет на Добрич Елка Димова.

До края на март 2019-а е удължен срокът за предеклариране на нуждите от общински жилища

Тя припомни, че крайният срок на кампанията е 30 септември.  




Община Добрич в момента притежава 1 331 общински жилища. От тях 1 281 са за настаняване на граждани с установени жилищни нужди, 35 са резервни и 7 са за продажба, замяна или обезщетение на бивши собственици, чиито имоти са отчуждени за общински нужди.

Елка Димова припомни, че през м. г. Общината е започнала проверка доколко са актуални всички лица, записани в общинските списъци за настаняване. Към 1 септември списъкът съдържа 734 граждани, семейства, домакинства, а към 1 юли – 693. Нашата идея беше да дадем срок, в който всички тези граждани да презаявят и предекларират своята нужда, обясни зам.-кметът. 

Димова призна, че кампанията за актуализиране на списъците е претърпяла пълно фиаско, защото до момента били подадени по-малко от 20 декларации. „Нашето намерение бе всички, които не подадат такива декларации, да отпаднат от списъка. Но от 700 души в списъка не посмяхме да оставим само 20“, каза финансистът. 

Срокът е удължаван два пъти, следващият е краят на март. След него ще приложим регламента, който е разписан в наредбата, категорична бе Елка Димова.