51 000 лева за почистването на дерето отпуска Община Добрич

Обществена поръчка за почистване на река Добричка бе обявена през миналата седмица, съобщи Петър Енев - директор на дирекция „Икономическо развитие, европейски фондове и обществени поръчки“ в Община Добрич.

51 000 лева за почистването на дерето отпуска Община Добрич

Той обясни, че целта и новите моменти са с технически средства и с проследяване на извършената работа да се стигне до анализ на цялото почистване на реката, участъкът на която в Добрич е около 8 км.



Основният предмет на обществената поръчка се състои в почистването на участъци от коритото на река Добричка, както и ръчно и механизирано почистване на нерегламентирани замърсявания на територията на Добрич, които са формирани в покрайнините на града и в междублоковите пространства, става ясно от сайта на Общината. 

Общата прогнозна стойност е 71 000 лева без ДДС. 

Поръчката е разделена на две обособени позиции.  Първата е за почистване на участъци от корекцията на река Добричка, на дънни наноси, събиране на битови отпадъци от коритото на реката. Прогнозната стойност е 51 000 лева без ДДС.

Втората обособена позиция, която е с прогнозна стойност 20 000 лева без ДДС, е за ръчно и механизирано почистване на нерегламентирани замърсявания на територията на Добрич.