Очна клиника „Света Петка“ отвори врати в Добрич (+СНИМКИ НА АПАРАТУРАТА)

Водещата клиника по очни болести в страната „Света Петка“ отвори врати на 3 септември в Добрич. Сградата се намира на ул. „Капитан Димитър Списаревски“ 23.

Очна клиника „Света Петка“ отвори врати в Добрич (+СНИМКИ НА АПАРАТУРАТА)

Очна клиника „Света Петка“ е с работно време от понеделник до петък от 9.00 до 17.30. Последният час се записва в 17.00, тъй като прегледът отнема време. В събота, неделя и официално почивните дни клиниката не работи.




Прегледи провеждат д-р Теодора Чолакова и доц. д-р Тошо Митов. 

Д-р Теодора Чолакова е очен лекар от Добрич, който ще преглежда всеки ден. Доц. д-р Тошо Митов ще идва всеки петък от Варна в добричкия клон на клиниката, за да преглежда хората, които се нуждаят от по-специална консултация. След преценка на доцента пациентите може да бъдат насочени към варненския клон на „Света Петка“ за допълнителни изследвания. 


До края на годината в очната клиника ще се провеждат само частни прегледи. В началото на новата 2019 г. ще се задействат съответните договори, чрез които да може „Света Петка“ да работи с РЗОК. Към момента цената на един стандартен преглед е 42 лева. Ако се наложи допълнително апаратно изследване клиентът се предупреждава предварително. 


Клиниката работи с най-висок клас апаратура - компютърен периметър, който изследва периферното зрение и заболявания на зрителния нерв и зрителните пътища, които достигат до мозъка, ретинален лазер за лечение на различните заболявания на ретината и ехограф.



От ръководството на „Света Петка“ са решили да открият клон в Добрич, тъй като варненската им клиника се посещава от доста жители на Добрич. По този начин хората ще бъдат улеснени за провеждане на необходимите прегледи. 



Интересът от страна на добричлии е голям. От клиниката споделят, че има записани часове за октомври месец.