Жители на кв. „Рилци” отново блокираха движението по пътя Добрич – Силистра и заявиха: Искаме вода!

Четвърти протест срещу проблемите с водоснабдяването на кв. „Рилци” се проведе тази вечер.

Жители на кв. „Рилци” отново блокираха движението по пътя Добрич – Силистра и заявиха: Искаме вода!

Жители на квартала затвориха за повече от половин час пътя Добрич – Силистра, пресичайки на пешеходна пътека и скандирайки: „Искаме вода! Дайте ни вода!” Протестът им бе подкрепен от лидера на БСП в Добрич Мая Димитрова и общинските съветници от БСП арх. Емилия Добрева и Боян Саркизов.





Нямаме вода от 9 август, а в този район – в горната част на квартала, проблемът с липсата на налягане е от години, сподели за Добрич онлайн Николинка Димитрова. „От тази пролет започна да става непоносимо, защото почти не  виждаме вода, а като я има е на косъм и не може да се ползва за нищо”, допълни тя.


Жената разказа, че днес пуснала пералня и стояла час и половина да налива вода от тубите. Ако ми изгори помпата никой няма да ми я плати, както не платиха на хората с изгорели от токов удар електроериди, категорична е тя. „Нито мога да сготвя на течаща вода, нито можем да се изкъпем. Редуваме се цялото семейство – с тенджерата вряла вода, легенчето и канчето”, сподели Николинка. Според нея за хигиена не може да се говори – нито могат да си изчистят къщите, нито да измият плодовете или ръцете както трябва.


Жената сподели притесненията си от възникване на болести. Именно и за това надписът на плаката й беше: „Липсата на вода води до болести”.

Следващият протест на хората от квартал „Рилци” ще е в сряда от 12 часа пред сградата на ВиК, съобщи организаторът Кремена Милушева.