Инициативен комитет предложи Георги Казанджиев за Почетен гражданин на Добрич

Георги Казанджиев /на снимката до кмета Йордан Йорданов/ е единственият, предложен да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Добрич“ тази година, съобщиха от Общината.

Инициативен комитет предложи Георги Казанджиев за Почетен гражданин на Добрич

Предложението е постъпило днес малко преди изтичане на крайния срок. 



То е на Инициативен комитет в състав инж. Михаил Стоев - председател, Красимир Масурски - читалищен секретар, Атанас Стоянов - издател, Невяна Христова - директор на РБ "Дора Габе", Тихомир Катранджиев - началник сектор РД "ПБЗН", Атанас Атанасов - общественик. 

Във внесеното предложение се посочва, че творчеството на Казанджиев е в три направления - военно дело, краеведско изследване на повече от 18 добруджански села, истории на манастири, църкви и духовни лица в Добрич и областта, общо 19 обекта и духовни личности. 

Предложението е подкрепено със становище от Управителния съвет на националното сдружение на клубовете на запасното войнство "За честта на пагона“, както и от Инициативен граждански комитет на добричлии, живеещи по ул. Река Дунав“ №16, също оглавяван от инж. Михаил Стоев.   

В понеделник в 15.30 часа ще се проведе заседание на комисия, назначена със заповед на кмета, която трябва да вземе решение по отношение на допустимостта на кандидатите, в случая само един, научи Добрич онлайн от председателя на Общинския съвет Иво Пенчев. След това ще има второ заседание, на което комисията трябва да се произнесе за същинското предложение.